Binnenkijken bij een gerealiseerd project in Maarssen

Binnenkijken bij een gerealiseerd project in Maarssen

19 oktober 2021

Design vaas op tafel bij haard

Het is altijd zo leuk om een gerealiseerd interieurplan in het echt te zien. Vorige week was ik in Maarssen om het eindresultaat te bewonderen. In 2019 kochten de bewoners deze prachtige woning en werd ik gevraagd een interieurplan te maken. Een modern en ruimtelijk interieur zonder al te veel accessoires maar wel met een warme uitstraling. Dat was het uitgangspunt voor dit mooie project.

Indeling
Ik dacht mee over de indeling waarbij ik adviseerde een grote eettafel centraal in de ruimte te plaatsen. Grote meubels geven een ruimtelijk gevoel en aangezien de bewoners houden van gezellig tafelen met vrienden en familie is er op deze manier nooit plek tekort aan tafel. De eettafel als middelpunt van de ruimte geeft meteen veel sfeer en met de haard erbij is dit een hele fijne en gezellige plek om te zitten. De zithoek kwam aan de andere kant van de woning waar de hoekbank die werd meeverhuist uit het oude huis, precies paste.

eettafel boeket op tafel
Binnenkijken modern interieur cognac leren bank design tafel
Modern interieur zithoek designtafel vloerkleed en cognac leren poef

Mix & Match met verschillende kleuren en materialen
Contrast tussen zwart en wit, dat is wat de bewoners graag terug wilden zien in het interieur. Deze kleuren combineerde ik met een passende mix aan zachte en natuurlijke materialen zodat de woning ook warmte en comfort blijft uitstralen. Daarbij heeft de houten vloer met alle vierkante meters de grootste impact, maar ook de cognac leren bank, vloerkleed, plaids en sierkussens geven warmte aan de woning. Juist door deze elementen die warmte uitstralen te combineren met de kleur zwart ontstaat er een warm en krachtig geheel.

Blikvangers
De woning wordt afgemaakt door een aantal mooie designobjecten die de show stelen zoals de grote kroonluchter boven de eettafel en mijn persoonlijke favoriet: De pig bijzettafel naast de bank. (Heb je ook de weerspiegeling hiervan in de stalen deur gezien?) Deze items geven de sfeervolle woning ook een persoonlijk karakter.

Poef met plaid en kaars met weerkaatsing van designtafel in stalen deur.