boom in huis: doen

Boom in huis: doen!

25 januari 2022

Bij bomen denk je misschien snel aan het buitenleven, maar ook binnen staan ze prachtig. Door uit te pakken met een boom, maak je echt een statement in huis. Het brengt je woonkamer letterlijk tot leven en het kleurt je interieur lekker groen.

Waarom een kamerboom?
Een boom is imposant en vervult al snel de rol van een levend kunstwerk. Het breekt met andere strakke vormen en juist de hoogte van een boom is vaak erg welkom, want gebruik van verschillende hoogtes maakt een interieur spannend. Naast decoratief zijn bomen ook heel functioneel. Het zijn echte luchtzuiveraars en de groene bladeren absorberen geluid. Daarnaast geven ze een gevoel van beschutting.

Kan een boom in ieder huis?
Naar mijn mening moet het overal kunnen. Bij een kleinere ruimte kun je bijvoorbeeld kiezen voor een smal en hoog exemplaar. Kies bij een hoog plafond juist voor een hoge boom, dit zorgt voor verbinding. Probeer de boom in plaats van in een hoek, ook eens in het midden van de ruimte te zetten. Bijvoorbeeld achter een bank kan hij ook prachtig staan. Van een ficus tot een olijfboom: op een goede plek in huis zullen ze hun natuurlijk pracht showen.

boom in huis

Waar moet je op letten?
Informeer van te voren goed naar het onderhoud van de boom. Heeft de boom veel of juist weinig licht en water nodig? Heeft de boom een grote pot nodig? Let ook goed op waar in huis je de boom neer wil zetten. Vaak is het bijvoorbeeld niet goed voor een boom om hem direct naast de verwarming te zetten omdat de wortels dan teveel temperatuurschommelingen door maken. Heb je vloerverwarming in huis? Zorg dan dat de boom iets van de grond af staat. Houd je niet van een plantenplateau, dan kan dit ook al door twee latjes onder de bloempot neer te zetten.

Echt nep
Word je al helemaal zenuwachtig bij het lezen over de onderhoud van een boom? Dan kun je ook kiezen voor een kunst kamerboom. Er zijn steeds meer exemplaren te koop die net echt lijken.