Dit doet een spiegel met de ruimte

Dit doet een spiegel met de ruimte

11 oktober 2021

Spiegels halen het licht naar binnen, laten een ruimte groter lijken en met de mooie designs waarin ze verkrijgbaar zijn, zijn spiegels niet alleen functioneel maar ook heel decoratief.

Grote spiegel, groots effect
Wees vooral niet bang om een grote spiegel op te hangen in een kleine ruimte. Hoe groter het formaat, hoe meer weerspiegeling er wordt gecreëerd waardoor de kamer groter oogt. Heb je een laag plafond? Een verticale spiegel kan de ruimte hoger laten lijken. Een horizontale spiegel kan een ruimte optisch verbreden.

Het licht zien
Zelf ben ik nog elke dag blij met de spiegel die ik in de woonkamer heb hangen. In het kleine appartement waarin ik woon, geeft deze spiegel zo’n ruimtelijk gevoel. Doordat hij bij het raam hangt wordt het daglicht de kamer in gereflecteerd en is de woonkamer naast ruimtelijker dus ook lichter. Zo fijn! En zeker op donkere winterdagen is al het extra licht in huis meer dan welkom.

het effect van een spiegel op jouw interieur

Dit is overigens een oude verkeershoek spiegel uit Hongarije. Toen we opzoek gingen naar meubels voor dit appartement, liepen we er tegenaan bij een groothandel en ik was op slag verliefd. Toen ik hoorde dat het een oude verkeershoekspiegel was, kon ik hem al helemaal niet meer laten staan. Inmiddels hangt hij alweer bijna zes jaar aan de wand en het is echt een uniek item in de woonkamer.

Spelen met spiegels
Spiegels zijn te verkrijgen in allerlei afmetingen en vormen en van verschillende materialen. De designs toveren de spiegels om tot ware kunstobjecten. Kies vooral een spiegel die past bij jouw woonstijl. In plaats van één spiegel kan je ook een wand met meerdere spiegels maken. Of combineer een spiegel met andere wanddecoratie zoals foto’s posters en andere leuke items. Met spiegels in huis raak je nooit uitgekeken.